• Ce condiții trebuie să îndeplinesc pentru a putea închiria o mașină?

Autoturismul poate fi închiriat persoanelor cu vârsta minimă de 20-21 ani, care posedă permis de conducere naţional sau internaţional, de cel putin 2-3 ani (în funcție de mașină). Acest aspect va fi atestat prin prezentarea unui permis de conducere și a unui act de identitate (buletin, pașaport, card internațional de identitate, etc.) valabile.

  • De ce documente am nevoie pentru semnarea contractului?

Când vreți să închiriați o mașină din portofoliul Carplan aveți nevoie de:

Persoană fizică: carnet de conducere categoria B și act de identitate (BI/ CI sau paşaport);

Persoană juridică: copie după Certificatul de înregistrare (C.U.I.), comanda pentru închiriere din partea firmei (ştampilată şi semnată), ștampila societăţii, împuternicirea pentru persoana desemnată să preia autoturismul şi să semneze contractul.

  • Pot merge cu mașina închiriată în afara țării?

Deplasările se pot face și în afara țării. Diferența constă în faptul că toate costurile suplimentare (garanții, taxe etc) sunt suportate de client.

  • Mașina închiriată trebuie să fie returnată cu rezervorul plin?

Autoturismul se preia/ predă cu rezervorul de combustibil plin. Combustibilul consumat pe perioada închirierii este suportat de către client. Așadar, clientul are obligația de a restitui autovehiculul cu aceeași cantitate de combustibil.

  • Câte persoane pot conduce mașina închiriată? Se percep taxe suplimentare?

Mașina închiriată poate fi condusă de titularul contractului și de alți șoferi adiționali indicați în contract. Se acceptă maxim 2 șoferi adiționali/ contract de închiriere și se percepe o taxă de 30.00 euro/ șofer adițional.

  • Cum se procedează în cazul în care doresc să prelungesc durata închirierii?

Dacă mașina pe care ați închiriat-o este valabilă în momentul în care doriți prelungirea perioadei de închiriere (nu este rezervată de altcineva), ne puteți contacta și vă putem prelungi perioada de închiriere cu numărul de ore/ zile dorite, contra cost, în funcție de mașina închiriată.

  • Cum se procedează în cazul în care vreau să preiau mașina închiriată direct de la aeroport?

Un agent Carplan vă va aștepta la aeroport. Se semnează contractul la aeroport și puteți astfel prelua imediat autoturismul.

  • Vor exista taxe suplimentare pentru întârzierea predării mașinii?

În cazul în care clientul restituie autovehiculul peste ora limită stabilită contractual, se va percepe un tarif suplimentar agreat prin contract. Tariful suplimentar diferă în funcție de mașina închiriată.

  • Cum se procedează în cazul unui accident rutier sau dacă mașina are o defecțiune mecanică?

Pe toata durata închirierii, reprezentanții Carplan vă stau la dispoziție. Primul pas este să ne contactați imediat. Datele de contact le găsiți pe contractul semnat sau direct pe site. În cazul în care există o defecțiune tehnică, beneficiați de asistență rutieră non-stop. Pe de altă parte, veți primi o altă mașină la schimb în cazul în care defecțiunea nu poate fi remediată imediat. În caz de accident, clientul trebuie să procure și apoi să ofere către Caplan copii ale actelor persoanelor terțe implicate în accident (polița de asigurare RCA, carte de identitate, permis de conducere, certificat de înmatriculare), raportul poliției sau constatarea amiabilă. Dacă persoana care închiriază autoturismul și/ sau celălalt participant sunt persoane străine, trebuie să se efectueze investigația la fața locului și trebuie anexat raportul poliției.

  • Pot închiria mașina cu șofer?

Mașina poate fi închiriată cu șofer, contra cost.

  • Pot beneficia de servicii suplimentare în momentul închirierii unui autovehicul?

La solicitarea clientului putem oferi: sistem GPS, scaun pentru copil, contra cost.